برای جلوگیری از ریزش مو چه باید کرد؟
نوشته شده توسط : تیم پزشکی

دلیل اصلی کچلی در مردان و زنان بسته شدن و مسدود شدن فولیکول های مو است. این فولیکول ها ممکن است با سلول های مرده پوست یا گرد و خاک یا در اثر بیماری یا رادیکال های آزاد مسدود شوند. بنابراین با درمان بیماری می توانید از ریزش مو جلوگیری کنید.

ریزش مو و بیماری تیروئید

کم کاری و پرکاری شدید و طولانی مدت تیروئید می تواند موجب ریزش مو شود. مو به طور یکنواخت کم پشت می شود. رشد مو معمولا با درمان موفقیت آمیز بیماری تیروئید شروع می شود، هرچند رشد مو چند ماه طول می کشد و ممکن است ناقص انجام شود. معمولا کم کاری یا پرکاری کوتاه مدت یا خفیف باعث ریزش مو نمی شود.

برخی از انواع کم کاری (16 علائم کم کاری تیروئید در زنان ) و پرکاری تیروئید به طور ناگهانی شروع می شوند و در اوایل تشخیص داده می شوند، در حالی که برخی دیگر ماه ها یا سال ها قبل از تشخیص در بدن حضور دارند. ریزش مو به علت بیماری تیروئید چند ماه پس از شروع بیماری تیروئید ظاهر می شود. در چنین مواردی، ریزش مو ممکن است با درمان تیروئید برطرف شود.

ریزش مو و درمان ضد تیروئید

داروهای ضد تیروئید (کاربیمازول و پروپیلتایورا سیل) در موارد نادر می تواند باعث ریزش مو شود.  اکثر افراد مبتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید مبتلا به بیماری تیروئید خود ایمنی هستند. اگر یک فرد مبتلا به بیماری خود ایمنی تیروئید باشد، بیشتر در معرض سایر بیماری های خود ایمنی قرار می گیرد. آلوپسی آریاتا یک بیماری خودایمنی است که باعث ریزش مو در افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی تیروئید می شود. در اغلب موارد این مشکل گذرا است و پیشرفت نمی کند، اما متأسفانه می تواند باعث طاسی شود. سایر بیماری های خود ایمنی نادر هستند. سندرم تخمدان پلی کیستیک همچنین با بیماری های خود ایمنی تیروئید همراه است و ممکن است باعث ریزش مو شود؛ ویژگی های دیگر بیماری خود ایمنی تیروئید پریودی های نامنظم، چاقی و آکنه است.
 


جلوگیری از ریزش مو در زنان

همه افراد ریزش مو دارند. ریزش مو به تعداد 50 تا 100 مو در روز طبیعی است. هنگامی که شما از آن غافل شدید، مو با نرخ غیرطبیعی می ریزد." بر خلاف افکار عمومی، ریزش مو فقط در مردان رخ نمی دهد: 40 درصد از زنان در آمریکا نیز آن را تجربه می کنند.

کم مویی برای زنان زیبا نیست!!!!!

به طور معمول کچلی مردان پذیرفته شده تر است. اما هنگامی که زنان شروع به از دست دادن مو می کنند، آسیب روانی می بینند که می تواند به اندازه سایر بیماری ها جدی باشد و عوارض احساسی می تواند به طور مستقیم بر سلامت جسمی تاثیر بگذارد. مطالعات نشان داده است بیماران مبتلا به ریزش مو اعتماد به نفس (اعتماد به نفس چیست | راه های افزایش اعتماد به نفس ) و تصویر بدنی نامناسبی دارند که بر زندگی اجتماعی و احساس جذابیت آن ها تاثیر می گذارد.

الگوی ریزش موی در زنان(FPHL)

الگوی ریزش موی زنان

- رایج ترین علت ریزش موی پیشرونده در زنان FPHL است که بر حدود 30 میلیون زن آمریکایی تاثیر گذاشته است. FPHL ظاهری متمایز دارد. مو به طور عمده در بالای سر و تاج سر نازک می شود و معمولا با گسترش در قسمت مرکزی مو شروع می شود. 

- الگوی ریزش موی زنانه با کاهش میزان فولیکول های موی مشخص شده است، در حالیکه فولیکول های مو کوچکتر می شوند و موهای شکننده تر، نازک تر و شکننده تری تولید می کنند و در نهایت تولید مو متوقف می شود. فولیکول های مو نه تنها کوچک می شوند، بلکه با کاهش تعداد کل فولیکول ها کاهش پیدا می کنند. "

- بر خلاف مردان، زنان تمایل دارند که موهایشان را حفظ کنند. ریزش مو در زنان به ندرت به طاسی می انجامد، در حالی که در مردان بیشتر به طاسی منجر می شود.

تشخیص ریزش مو در زنان

از آنجایی که زنان به علل مختلفی دچار ریزش مو می شوند و هر یک به درمان های مختلف نیاز دارند، توصیه می شود با متخصص پوست تماس بگیرید. تشخیص معمولا بر اساس چند عامل است - جلوگیری از علل دیگر ریزش مو، ظاهر و الگوی ریزش مو و سابقه پزشکی (هر چند FPHL معمولا نشانه ای از اختلال در پزشکی نیست).

این مسئله مانند لایه برداری پیاز است که باعث ریزش مو می شوند. اغلب، ریزش مو می تواند به علت ترکیبی از عوامل، به ویژه بعد از 50 سالگی، با انواع بیماری ها در زنان شروع شود.

دلایل ریزش مو در زنان

  • شکستن مو (به خاطر پیچیدن یا کشیدن فیزیکی مو)
  • اختلالات مو
  • کمبود آهن 
  • کمبود بیوتین (کمبود ویتامین ب)
  • سیفلیس
  • بیماری پوستی به خاطر آسیب به فولیکول ها
  • بیماری های خود ایمنی
  • شیمی درمانی یا پرتودرمانی
  • از دست دادن موقتی مو بعد از عمل جراحی
  • ریزش مو پس از زایمان
  • تغییرات هورمونی یا اختلالات تیروئیدی
  • یائسگی:  نزدیک به 50 درصد از زنان قبل از سن 50 سالگی ریزش مو را تجربه می کنند که اغلب با یائسگی ( دوران یائسگی چیست) بدتر می شود. هورمون های شما از رشد مو حمایت می کنند. هنگامی که استروژن از بین می رود، مو شروع به تغییر می کند.
  •  بیماری:  بیماری تیروئید، دیابت، لوپوس یا کم خونی( با علائم و علت کم خونی آشنا شوید)  یکی از 30 بیماری هستند که می توانند باعث بروز ناگهانی ریزش مو شوند، که ریزش مو اغلب می تواند اولین علامت بیماری باشد. سایر شرایط عبارتند از: سقط جنین، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و برخی از درمان های سرطان.
  • استرس یا تروما: ممکن است چند ماه پس از یک رویداد استرس زا (مانند طلاق یا از دست دادن همسر)، کاهش وزن ناگهانی یا افزایش بیش از حد، تب بالا یا جراحی باعث ریزش مو شود. این ریزش طبیعی موقت است - اما اگر استرس (همه چیز در مورد استرس) همچنان ادامه یابد، ممکن است طولانی مدت باشد.
  • رژیم غذایی و تغذیه نامناسب: پروتئین کم، آهن کم، ویتامین D کم و کلسیم می تواند باعث ریزش مو شود. اما مصرف مکمل های غذایی برای ریزش مو مناسب نیست. یک مطالعه منتشر شده در مجله پوست درمانی بالینی و تجربی نشان می دهد که سطوح بالای مکمل ها می تواند باعث ریزش مو شود و مکمل نباید استفاده شود مگر اینکه یک کمبود واقعی باشد.
  • دستکاری شدید: کشیدن مو بر مو استرس وارد می کند و باعث ریزش مو ناشی از آلوپسی کششی می شود. بنابراین استفاده منظم از رنگ ها، نرم کننده ها و دیگر محصولات مویی مانند اتوهای مو و فردهنده مو نیز باعث ریزش مو می شود.

معمولا این دلایل باعث کچلی موضعی یا ریزش مو در قسمتی از سر می شود. در موارد ریزش شدید مو، کچلی کامل در مردها اتفاق می افتد اما این اتفاق در خانم ها خیلی کم پیش می آید. حال در ادامه می گوییم که برای ریزش مو چه باید کرد:

درمان ریزش مو در زنان

- تنها داروی بدون نسخه که  برای ریزش موی زنان تایید شده است، منوکسیدیل است که درمان موضعی برای کاهش میزان ریزش مو می باشد.  معمولا یک سال طول می کشد تا ببینید درمان چگونه است: اگر مصرف قرص متوقف شود، ریزش مو دوباره شروع می شود. در حالیکه درمان ممکن است موجب رشد مو شود، معمولا این روند تغییر وضعیت را تغییر نخواهد داد.

- اگر ماینوکسیدیل اثر نداشته باشد، دیگر داروها مانند اسپرینولاکتون (آلدکتون) (قرص اسپیرونولاکتون و نحوه مصرف آن)، داروی مناسب برای درمان فشار خون بالا، مناسب است. سایمتیدین (Tagamet)، یک کلاس از مسدود کننده های هیستامین Ketoconazole، یک داروی ضد قارچی و گاهی اوقات هورمون جایگزین (HRT) است.

11 درمان خانگی ریزش مو در خانم ها

ادامه در لینک زیر

 

برای جلوگیری از ریزش مو چه باید کرد؟

 

 





:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 مهر 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: